Πέμπτη , 2 Μαΐου 2024

Home » Γενικό » ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Μάρτιος 5, 2017 11:11 μμ A+ / A-

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Νέο Προεδρείο και νέες Επιτροπές

ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

ΕΠΕΙΤΑ από τέσσερις περίπου ώρες συνεδρίασης του Δημοτικού μας Συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί της Κυριακής 5 Μαρτίου 2017, στο 2ο υπόγειο του Δημαρχείου της πόλης μας, συγκροτήθηκαν το Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και οι συνθέσεις της Οικονομικής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Με διαπιστωμένη την απαρτία, καθώς στην έναρξή της, ακριβώς στις 10 το πρωί όπως προβλέπονταν και στην σχετική πρόσκληση, απόντες ήταν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Κορίνα Δαμουλιάνου (απουσίαζε στο εξωτερικό, αλλά έστειλε επιστολή που αναγνώστηκε, με την οποία συμφωνούσε στις προτάσεις του κ. Δημάρχου), Βασίλειος Δημόπουλος (επίσης απουσίαζε στο εξωτερικό), Αγγελική Απέργη, Ιωάννης Βασσάλος  και Γεώργιος Δεδούσης – με τους 3εις τελευταίους Δημοτικούς Συμβούλους να προσέρχονται αργότερα – ο Προεδρεύων Σύμβουλος κ. Ευάγγελος Μπαρμπάκος, λαμβάνοντας πρώτος τον λόγο, εξήγησε τη διαδικασία εκλογής του νέου Προεδρείου, αλλά και των μελών των δύο Επιτροπών.

Λαμβάνοντας, ακολούθως τον λόγο ο Δήμαρχος της πόλης μας κ. Δημήτρης Κάρναβος, πρότεινε για Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, τον απερχόμενο κ. Αναστάσιο Γαϊτάνη, πρόταση που υπερψηφίστηκε ομόφωνα από τους Δημοτικούς Συμβούλους της Παράταξης του «Η Καλλιθέα Αλλάζει» (22 ψήφοι).

Αμέσως μετά, η Επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Όλα για την Καλλιθέα μας», Κα Βάσω Μαργαρίτη, πρότεινε ως Αντιπρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, τον επίσης απερχόμενο κ. Κώστα Πολυχρονίδη, πρόταση που υπερψηφίστηκε ομόφωνα από τα μέλη της Δημοτικής Παράταξης (4εις ψήφοι).

Ο Δημοτικός Σύμβουλος και Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Η Καλλιθέα Μπροστά», κ. Θοδωρής Ψαλιδόπουλος, πρότεινε για Γραμματέα τον κ. Ιωάννη Εμιρζά, πρόταση που επίσης υπερψηφίστηκε.

Έτσι, στο στάδιο της μυστικής ψηφοφορίας, πρώτα για την εκλογή νέου Προέδρου, σε σύνολο 37 παρόντων Δημοτικών Συμβούλων, ο κ. Αναστάσιος Γαϊτάνης, έλαβε 28 ψήφους, 8 ψηφοδέλτια ήταν λευκά, ενώ βρέθηκε και 1 άκυρο.

Για την εκλογή του Αντιπροέδρου, σε σύνολο και πάλι 37 παρόντων Δημοτικών Συμβούλων, ο κ. Κωνσταντίνος Πολυχρονίδης, έλαβε 26 ψήφους, 9 ψηφοδέλτια ήταν λευκά και 2 άκυρα.

Τέλος, για την εκλογή του Γραμματέα, σε σύνολο αυτή τη φορά 38 Δημοτικών Συμβούλων, καθώς στο χρονικό εκείνο σημείο προσήλθε και η Κα Αγγελική Απέργη, ο κ. Ιωάννης Εμιρζάς, έλαβε 25 ψήφους, 12 ψηφοδέλτια ήταν λευκά και 1 ήταν άκυρο.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας εκλογής του νέου Προέδρειου, όπου προσήλθε και ο κ. Γεώργιος Δεδούσης, οι τρεις νεοκλεγέντες, οι κ.κ. Αναστάσιος Γαϊτάνης, Κωνσταντίνος Πολυχρονίδης και Ιώαννης Εμιρζάς, λαμβάνοντας το λόγο, ο καθένας με τη σειρά της νέας θεσμικής του ιδιότητας, ευχαρίστησαν θερμά τους λοιπούς Δημοτικούς Συμβούλους για την τιμή που τους έκαναν.

Οικονομική Επιτροπή

Με τον κ. Αναστάσιο Γαιτάνη να έχει καταλάβει, πλέον, τη θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και με τον κ. Ιωάννη Βασσάλο να συμμετάσχει και εκείνος – έστω και αργοπορημένα – στην όλη διαδικασία, ξεκίνησε και η διαδικασία εκλογής των μελών της Οικονομικής Επιτροπής.

Για την εκλογή των τριών (3) προτεινόμενων Τακτικών Συμβούλων για τις θέσεις της Αντιπολίτευσης στην 9μελή Οικονομική Επιτροπή, η Κα Βάσω Μαργαρίτη πρότεινε, εκ μέρους της Παράταξής της, την ίδια, ο κ. Θοδωρής Ψαλιδόπουλος, τον ίδιο, ο κ. Παναγιώτης Σκανδαλάκης τον κ. Παναγιώτη Κοττέα, οι κ.κ. Ευάγγελος Παπαδάκης και Γεώργιος Αντωνακάκης δεν πρότειναν κανένα, ενώ τον εαυτό του πρότεινε και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Λάζαρος Λασκαρίδης.

Κατά τη διάρκεια της μυστικής ψηφοφορίας μόνο των Συμβούλων της Αντιπολίτευσης και σε σύνολο 15 παρόντων, η Κα Μαργαρίτη έλαβε 14 ψήφους, ο κ. Ψαλιδόπουλος επίσης 14, ο κ. Λασκαρίδης 11 και, τέλος, ο κ. Κοττέας 5 ψήφους. Επομένως, οι προτεινόμενοι τρεις (3) Σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης για τα Τακτικά Μέλη της Οικονομικής Επιτροπής, ήταν οι κ.κ. Μαργαρίτη, Ψαλιδόπουλος και Λασκαρίδης.

Για τους αντίστοιχους δύο (2) προτεινόμενους Αναπληρωματικούς Συμβούλους της Επιτροπής, οι κ.κ. Μαργαρίτη, Ψαλιδόπουλος, Σκανδαλάκης και Λασκαρίδης, δεν πρότειναν κανένα Σύμβουλο, ενώ οι κ.κ. Παπαδάκης και Αντωνακάκης, πρότειναν τους εαυτούς τους.

Κατά την μυστική ψηφορορία και σε σύνολο 15 και πάλι Συμβούλων της Αντιπολίτευσης, ο μεν κ. Παπαδάκης έλαβε 14 ψήφους, ο δε κ. Αντωνακάκης 13.

Στην αντίστοιχη εκλογή των πέντε (5) Τακτικών Μελών της Οικονομικής Επιτροπής από την πλευρά της Διοίκησης του Δήμου, ο ιδιαίτερα ευδιάθετος Δήμαρχος κ. Δημήτρης Κάρναβος, πρότεινε τον ίδιο ως Πρόεδρο της Επιτροπής, αλλά και τέσσερα (4) μέλη της Παράταξής του (τους κ.κ. Κωνσταντίνο Ευσταθίου, Κωνσταντίνο Κόκουλο, Σάββα Παπαδόπουλο και Άννα Γιαννακού – Πάσχου), προσφέροντας την μία υπολοιπόμενη θέση στην Αντιπολίτευση, θέση που ομόφωνα αποφασίστηκε να καταλάβει ο κ. Παναγιώτης Κοττέας.

Κατά την μυστική ψηφοφορία που ακολούθησε και σε σύνολο 39 ψηφισάντων Δημοτικών Συμβούλων, όπου βρέθηκαν 0 λευκά και 1 άκυρο ψηφοδέλτιο, έλαβαν: Κωνσταντίνος Κόκουλος, 28 ψήφους, Άννα Γιαννακού – Πάσχου, 26 ψήφους, Κωνσταντίνος Ευσταθίου, 26 ψήφους, Λάζαρος Λασκαρίδης, 23 ψήφους, Βάσω Μαργαρίτη, 23 ψήφους, Παναγιώτης Κοττέας, 22 ψήφους,Σάββας Παπαδόπουλος , 21 ψήφους και Θοδωρής Ψαλιδόπουλος, 20 ψήφους.

Για τα ζευγάρια των ισοψηφισάντων Δημοτικών Συμβούλωνν κ.κ. Άννας Γιαννακού – Πάσχου και Κωνσταντίνου Ευσταθίου, καθώς και Λάζαρου Λασκαρίδη και Βάσως Μαργαρίτη, κατόπιν κλήρωσης, οι κ.κ. Πάσχου και Λασκαρίδης, θα αναφέρονται πρώτοι έναντι των ισοψηφισάντων συναδέλφων τους.

Για Αναπληρωματικούς Συμβούλους στην Οικονομική Επιτροπή, από την πλευρά της Διοίκησης, ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Κάρναβος πρότεινε τους κ.κ. Γεώργιο Αδαμόπουλο, Ευάγγελο Ανδρεάδη και Θεόδωρο Χαριτίδη.

Έτσι, έπειτα από την μυστική ψηφοφορία και σε σύνολο 39 ψηφισάντων Δημοτικών Συμβούλων, έλαβαν: Γεώργιος Αντωνακάκης, 37 ψήφους, Γεώργιος Αδαμόπουλος, 30 ψήφους, Ευάγγελος Παπαδάκης, 29 ψήφους, Ευάγγελος Ανδρεάδης, 29 ψήφους και Θεόδωρος Χαριτίδης, 28 ψήφους.

Μεταξύ των κ.κ. Παπαδάκη και Ανδρεάδη, ισοψήφισαν, κατόπιν κλήρωσης, 1ος θα αναφέρεται ο κ. Παπαδάκης.

Επιτροπή Ποιότητας Ζωής

Για τα οκτώ (8) Τακτικά μέλη της Επιτροπής (5 από τη Διοίκηση και 3 από την Αντιπολίτευση) και από την πλευρά των Δημοτικών Παρατάξεων της Αντιπολίτευσης, η μεν Κα Βάσω Μαργαρίτη, εκ μέρους της Παράταξής της πρότεινε την Κα Νατάσα Αδαμοπούλου ως υποψήφια, ο κ. Θοδωρής Ψαλιδόπουλος τον κ. Παναγιώτη Γαλανόπουλο και ο κ. Παναγιώτης Σκανδαλάκης, την Κα Ευανθία Δαβάκη. Οι κ.κ. Ευάγγελος Παπαδάκης, Γεώργιος Αντωνακάκης και Λάζαρος Λασκαρίδης, δεν πρότειναν κάνενα Σύμβουλο.

Κατά τη διάρκεια της μυστικής ψηφοφορίας που ακολούθησε (όπου οι υποψήφιοι χρειάζονταν τουλάχιστον 9 ψήφους και ψήφισαν οι 15 Σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης), έλαβαν: Νατάσα Αδαμοπούλου, 12 ψήφους, Παναγιώτης Γαλανόπουλος, 11 ψήφους, Ευανθία Δαβάκη, 8 ψήφους. Επειδή η Κα Ευανθία Δαβάκη δεν έπιασε το όριο των 9 ψήφων που απαιτούντο για να χρισθεί υποψήφια, ακολούθησε νέα ψηφοφορία, μόνο για την ίδια, όπου σε σύνολο και πάλι 15 ψηφισάντων Δημοτικών Συμβούλων, έλαβε αυτή τη φορά τους 9 απαραίτητους ψήφους και χρίσθηκε υποψήφια, ενώ 5 ψηφοδέλτια βρέθηκαν λευκά και 1 άκυρο.

Για τους υποψήφιους Αναπληρωματικούς Συμβούλους της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και από την πλευρά, πάντα, των μελών της Αντιπολίτευσης, οι κ.κ. Μαργαρίτη, Ψαλιδόπουλος και Λασκαρίδης, δεν πρότειναν κανένα μέλος, ενώ οι κ.κ. Παπαδάκης και Αντωνακάκης, πρότειναν τους εαυτούς τους.

Κατά τη διάρκεια της μυστικής ψηφοφορίας που ακολούθησε και σε σύνολο 15 ψηφισάντων, όπου δεν βρέθηκαν λευκά και άκυρα ψηφοδέλτια, οι κ.κ. Παπαδάκης και Αντωνακάκης, έλαβαν από 15 ψήφους, όπου έπειτα από σχετική κλήρωση, πρώτος αναδείχθηκε ο κ. Παπαδάκης.

Από την πλευρά της Διοίκησης, για τα Τακτικά Μέλη της Επιτροπής, ο Δήμαρχος της πόλης μας κ. Δημήτρης Κάρναβος, πρότεινε για τη θέση του Προέδρου τον ίδιο και για μέλη τους κ.κ. Ελένη Ζαφειράκη, Κωνσταντίνο Καλογερόπουλο, Εμμανουήλ Κωστάκη, Χριστοφόρο Σοφιανίδη και Πέτρο Χατζηιωαννίδη.

Έτσι, κατά τη μυστική ψηφοφορία που ακολούθησε και σε σύνολο 39 ψηφισάντων Δημοτικών Συμβούλων (όπου για να εκλεγούν οι υποψήφιοι ως μέλη έπρεπε να λάβουν τουλάχιστον 20 ψήφους), έλαβαν: Εμμανουήλ Κωστάκης, 32 ψήφους, Ελένη Ζαφειράκη, 31 ψήφους, Κωνσταντίνος Καλογερόπουλος, 29 ψήφους, Πέτρος Χατζηιωαννίδης, 29 ψήφους, Χριστόφορος Σοφιανίδης, 28 ψήφους, Ευανθία Δαβάκη, 27 ψήφους, Νατάσα Αδαμοπούλου, 26 ψήφους και Παναγιώτης Γαλανόπουλος, 25 ψήφους. Στην ψηφοφορία αυτή, δεν βρέθηκε κανένα λευκό ή άκυρο ψηφοδέλτιο.

Κατόπιν κλήρωσης στο ζευγάρι Κ. Καλογερόπουλου και Π. Χατζηιωαννίδη, που ισοψήφισαν, κατόπιν κλήρωσης, πρώτος θα αναφέρεται ο κ. Κ. Καλογερόπουλος.

Για τα αντίστοιχα Αναπληρωματικά Μέλη της Επιτροπής, ο κ. Δήμαρχος πρότεινε τους κ.κ. Παρασκευή Γαλίτση – Ψαρούλη, Τζώρτζη Δελατόλα και Γιώργο Κουτσογιάννη.

Στην σχετική μυστική ψηφοφορία που ακολούθησε και σε σύνολο 39 ψηφισάντων Δημοτικών Συμβούλων, όπου δεν βρέθηκαν λευκά ή άκυρα ψηφοδέλτια, έλαβαν: Γιώργος Αντωνακάκης, 34 ψήφους, Παρασκευή Γαλίτση – Ψαρούλη, 32 ψήφους, Ευάγγελος Παπαδάκης, 31 ψήφους, Γεώργιος Κουτσογιάννης, 29 ψήφους και Τζώρτζης Δελατόλας, 28 ψήφους.

Μετά από τέσσερις περίπου ώρες, η Συνεδρίαση εκλογής νέου Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και νέων μελών της Οικονομικής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, ολοκληρώθηκε, με κύριο χαρακτηριστικό της, την καθόλα άψογη μεν διαδικασία, την πενιχρότατη δε παρουσία (σε βαθμό πλήρους αδιαφορίας) των συνδημοτών μας στις θέσεις των παρευρισκομένων.

Αξίζει να αναφέρουμε, τέλος, ότι στο αρχικό στάδιο των ψηφοφοριών, ψηφολέκτες ήταν οι κ.κ. Γεώργιος Κυριακόπουλος και Κωνσταντίνος Κόκουλος και ακολούθως, τη θέση του κ. Κόκουλου, κατέλαβε ο δεύτερος νεότερος σε ηλικία Δημοτικός Σύμβουλος, κ. Ιωάννης Βασσάλος.

Ευχόμαστε ολόψυχα προς όλους τους εκλεγέντες, καλή θητεία στο έργο τους.

  

  

  

  

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Reviewed by on . ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Νέο Προεδρείο και νέες Επιτροπές ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΕΠΕΙΤΑ από τέσσερις περίπου ώρες συνεδρίασης του Δημοτικού μας Συμβουλ ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Νέο Προεδρείο και νέες Επιτροπές ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΕΠΕΙΤΑ από τέσσερις περίπου ώρες συνεδρίασης του Δημοτικού μας Συμβουλ Rating: 0
scroll to top